En overskuelig guide til rodbehandling

Det at få en rodbehandling kan være en hård omgang. Og derfor er det altid en god ide at vide hvad man går ind til og hvad det i det hele taget drejer sig om inden man får foretaget selve behandlingen.

Derfor kommer der her en mere overkommelig information omkring rodbehandling hos tandlægen

En rodbehandling skal udføres enten hvis tandens nerve er beskadiget, betændt eller sågar død. Og når tandens nervevæv så er blevet fjernet og udrenset fyldes selve nerverummet med en substans der virker gummilignende. Det at få foretaget en rod behandling kan variere meget i pris og det er derfor prissat efter hvilken størrelses orden og hvilken tand der er tale om.

Der er flere årsager til at en tand får brug for en rodbehandling, men den hyppigste årsag er dog et dybt hul (også kaldet caries) i tanden. Dette forekommer ved at nerven forsøger at at beskytte sig i mod at bakterierne (som naturligt kommer ind via hullet) trænger igennem, men er kun i stand til at forsinke det uundgåelige. Når bakteriernes affaldsstoffer kommer i kontakt med tandes nerver og celler opstår en betændelsestilstand som efter en rum tid – hvis det ikke bliver opdaget – vil have den konsekvens at nerven vil dø.

Bakterierne invaderer det døde nervevæv og har derfor muligheden for at formere og udvikle sig og til sidst også komme ned i tandens rod. Når dette sker vil det være aktuelt at foretage en rodbehandling.

Hvis der opstår en betændelsestilstand i tanden vil der både ved kold og varm berøring være smerter. Tanden er ekstra sensitiv og der kan forekomme voldsomme jag af smerter fra tanden som kommer pludseligt og kan gøre det vanskeligt at sove. Disse jag af smerte kan opstå helt uprovokeret.

Hvis betændelsen allerede er i tilstanden; rodspids betændelse vil smerterne være mere kroniske og længerevarende. Smerterne vil forekomme mere konstante og du vil derfor have svært ved at koncentrere dig om noget som helst andet.

 For at kunne fortage den bedste rodbehandling er det altafgørende at patienten i tandlægestolen ikke er bange. Men så vidt som muligt føler sig tilpas. Dette gøres ved at behandlingen forgår smertefrit. Og dette gøres muligt ved at bruge en bedøvelses metode der under påføring heller ikke volder smerter. Udover dette garanteres det en kvalitet i verdensklasse ved brugen af de nyeste, sikreste og bedste instrumenter indenfor ny tandlæge udvikling.

Hvis du er klar til at få foretaget din rodbehandling under disse helt igennem fantastiske forhold, så skal du læse videre her fjernet en visdomstand.

2 tanker om “En overskuelig guide til rodbehandling”

  1. Heey, Coolcar.dk Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder 😛 På forhånd tak. Benjamin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *